Gallus zoekt met Gallus One naar drukkerijen die stap naar digitaal nog moeten maken

Gallus toont zijn eerste volledig digitale etiketten/labelpers op de komende Labelexpo Americas in Chicago van 13-15 september. Gallus spreekt van het opvullen van een gat in de markt.

Gallus One

Op dit moment zijn nog geen prijzen bekend voor zowel de machine als de verbruiksartikelen. Wel zijn de technische gegevens bekend. Het is een 70m/min 340mm brede rotatiepers die Fujifilm Dimatix printkoppen gebruikt voor 1200dpi afdrukken. Er is een optie voor een wit afdrukkanaal samen met CMYK, maar geen ‘flexo eenheid’ en geen inline afwerking buiten een opwikkelaar.

De Gallus One is gebouwd op het beproefde Labelmaster-platform met een beeldverwerkingsunit die is gebaseerd op de ervaring van de inkjetunit van Labelfire, die met dezelfde Fujifilm-printkoppen werkt.

De introductie komt ongeveer een jaar na de reorganisatie van Gallus binnen de
Heidelberg-groep.

De Gallus One is ook te zien zijn in het Gallus Experience Centre in het hoofdkantoor in St. Gallen. De Digital One zal worden gebouwd in Laggons, de Duitse fabriek van het bedrijf, waarbij de imaging unit zal worden geproduceerd door Heidelberg.

LabelExpo Americas wordt ‘best spannend’, want ook HP toont een nieuwe machine,
de HP Indigo V12 Digital Press.

Lees de uitgebreide analyse van de Gallus One bij Printmedianieuws door Jan Vroegop.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK