Nieuwe Gallus Labelfire inkjet voor labelmarkt

De nieuwe Gallus Labelfire is in samenwerking met moederbedrijf Heidelberg ontwikkeld, en wordt gepositioneerd als instapmodel van de labelmarkt. Deze nieuwe editie is een CMYK+wit machine met 340 mm breedte en 1200 dpi inkjetkoppen van Fujifilm.

Het ‘higher-end’ segmentsysteem is uitgerust met dezelfde koppen, maar is een achtkleuren inkjetmachine. Met deze CMYK+wit machine hoopt Gallus de instap voor deze (aantrekkelijke) markt te kunnen verlagen. De machine is echter zodanig modulair ontworpen vanuit het bestaande model, dat deze indien gewenst, later omgebouwd kan worden naar een achtkleuren machine, dus CMYK met wit, oranje, violet en groen.

Gallus Labelfire

Toch is de komst van dit instapmodel een beetje vreemd. Ook in 2018 introduceerde Gallus al een instapmodel, de zogenaamde Smartfire, uitgerust met koppen van Memjet en watergebaseerde inkten op een maximale breedte van 240 mm. In hoeverre dit model blijft bestaan, is niet bekendgemaakt.

Gallus Smartfire

Van de Labelfire 340 pers zijn volgens Heidelberg inmiddels 15 systemen geïnstalleerd sinds DRUPA 2016. CEO Rainer Hundsdörfer zei afgelopen zomer nog, dat de verkoop van inkten (hij sprak van het vloeibare goud) de verkoop van persen royaal overstijgt.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK