KVGO Barometer maart 2024: wat vinden de leden?

De KVGO Barometer mag zeker nog geen wetenschappelijk ‘onderzoeksinstrument’ genoemd worden. Het geeft slechts een ‘gevoel’ bij hetgeen een aantal leden vinden van de huidige situatie. Het initiatief is echter zeer te prijzen en verdient extra opvolging als de bereidwilligheid om mee te doen met het invullen van de achterliggende enquête toeneemt.

Kvgo Barometer Maart 2024

Vanaf de KVGO website: ‘Een dalend ondernemersvertrouwen en een toenemende regeldruk: het zijn twee duidelijke signalen die grafische ondernemers afgeven in de meest recente KVGO Barometer. Uit de laatste meting blijkt dat het ondernemersvertrouwen van KVGO-leden de afgelopen maanden is gedaald. Een groot aantal ondernemers (20 procent) verwacht dat de verkopen zullen afnemen. Die trend is ook zichtbaar bij de orderposities. Slechts 15 procent van de deelnemers geeft aan over een goede orderpositie te beschikken. Daarnaast baart de toenemende regeldruk vanuit de overheid de KVGO-leden grote kopzorgen. Maar liefst 80 procent van de ondernemers vindt dat de overheid te veel onnodige regels oplegt. Niet voor niets verwachten de respondenten meer ondersteuning van de overheid om te kunnen voldoen aan deze regeldruk’.

Download de Barometer van maart 2024 (PDF)

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK