Lezen van magazines nog altijd populair

De leesintensiteit van magazines is hoog. Dat stelt brancheorganisatie MMA in de derde 2023 editie van NMO Mediatrends.

Mma Grafiek Mediatrends Samenstelling Bereik 600x360 1 580x348 1

Een derde (32%) van de lezers bij een gemiddelde titel geeft aan (bijna) alles van een nummer te lezen en 45% tenminste driekwart van een nummer te lezen. Meer dan 60% van de lezers geeft aan dat ze meer dan de helft van een nummer lezen.

Lezers van papieren magazines werd gevraagd of ze de titel zouden missen als deze niet meer zouden verschijnen. Bijna een derde van de lezers van magazines geeft aan dat zij de betreffende titel zouden missen.

Voor deze derde editie zijn meer dan 10.000 respondenten van 13 jaar en ouder ondervraagd over het bezit en gebruik van media-apparaten en consumptie van video, audio en andere vormen van content. “Het rapport is een belangrijke informatiebron voor het bezit en het gebruik van devices voor mediaconsumptie (…) en biedt een solide basis voor een goed doordachte mediastrategie,” aldus de MMA. Download het NMO rapport (PDF).

Bron: MMA

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK