Recente cijfers over ‘lezen van magazines’ door Magazine Media Associatie

Onder de titel: ‘Bits & Bytes magazine media anno 2022’ werden deze week de meest recente ‘gedragscijfers’ van de Nederlandse consument gepresenteerd. Cijfers die er ondanks alles toch nog steeds flink toe doen.

Uitgevers en daaraan verbonden drukkerijen merken ‘er alles van’. Papierprijzen, platen, inkten, energie en transport. Een cocktail die de magazinemarkt flink onder druk zet. Toch neemt het publiek niet zomaar afscheid van print, de overstap naar digitaal gaat minder hard dan gedacht. MMA maakte onderstaande presentatie.

Bron: MMA

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK