Komori iets lagere omzet, wel hogere winst

Komori heeft last van de toelevering van componenten die zij toepassen in hun perssystemen. Daardoor zijn niet altijd alle bestelde systemen op tijd uit te leveren. De operationele winst over de zes maanden tot en met 30 september steeg van 2,28 miljoen euro naar 3,88 miljoen euro.

De omzet daalde echter tot 306 miljoen euro, ca. 15 miljoen euro minder dan verwacht. Voor het hele jaar verwacht Komori een omzet van ruim 670 miljoen euro. Eerder was de verwachting 685 miljoen euro.

Komori is echter niet ontevreden over de cijfers en zegt ‘op het goede spoor’ te zitten. De terugblik op corona en het herstel van de economie werden in het laatste persbericht over de cijfers als belangrijke stimulerende factoren genoemd. Maar Komori ondervindt – net zoals vele andere hightech bedrijven – last van de toeleveringsketen van onderdelen en materialen. Daardoor houdt het Japanse bedrijf rekening met een tijdelijke daling van de omzet en hogere inkoopkosten.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK