Kodak installeert ’s werelds grootste CTP- installatie

De eerste KODAK MAGNUS Q4800 is geïnstalleerd bij de WKS Gruppe in Essen. WKS Gruppe telt negen bedrijven op zes lokaties in Duitsland en is actief in vrijwel alle sectoren van druk, print, marketing en fulfilment.

Wks Gruppe Logo

De KODAK MAGNUS Q4800 Plaatbelichter is bijna 19 meter lang en
3,5 meter breed. Daarmee is dit volgens Kodak het grootste CTP-systeem dat ooit ergens ter wereld is geïnstalleerd. De installatie bij WKS is uitgerust met een XPL-palletlaadsysteem met vier palletstations voor vier verschillende plaatformaten. Op de Kodak website zijn geen verdere specificaties van dit product te vinden.

Kodak Magnus Q8400

Voordat de enorme plaatbelichter in gebruik genomen kon worden, had het Kodak-team een ontzagwekkende logistieke uitdaging om de Q8400 in het bedrijf te krijgen. Vijftien grote transportkisten moesten per vrachtwagen van Kodaks CTP-ontwikkelings- en productiecentrum in Vancouver, Canada, naar Chicago worden gebracht.
De reis ging verder per vliegtuig naar Frankfurt, Duitsland, waar ze vervolgens op vier opleggers werden overgebracht naar de Essen-faciliteit van de WKS-groep. Bij aankomst moesten de kratten met een kraan naar de vierde verdieping worden gehesen – een volle 16 meter – voor de installatie.

De Kodak plaatbelichter werd in het voorjaar van 2021 besteld, in december geleverd en is onlangs in gebruik genomen.

MAGNUS Q4800

De MAGNUS Q4800 plaatbelichter biedt marktconforme snelheid en productiviteit voor het maken van extra groot formaat (XLF) platen. Hij ondersteunt plaatformaten tot 2,86 m breed en maakt gebruik van de KODAK SQUARESPOT Imaging Technology. De MAGNUS Q4800-configuratie die bij de WKS Gruppe is geïnstalleerd, biedt volautomatisch laden van XLF-platen vanaf vier pallets met maximaal 4.800 platen online, waardoor meer dan 10.000 m2 aan platen kan worden verwerkt voordat ze opnieuw moeten worden geladen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK