The Navigator Company verhoogt prijzen voor ongestreken houtvrij papier (UWF)

De Portugese papierproducent The Navigator Company zegt dat de prijsverhogingen vanaf 1 maart voor alle leveringen zullen geleden en tussen de 8% en 15% zullen bedragen.

Navigator Logo

Het bedrijf had al eerder verhogingen doorgevoerd vanaf begin januari. In een persbericht zegt het bedrijf: “Als gevolg van de volatiliteit van de huidige marktomstandigheden zal Navigator de situatie voortdurend herzien en zullen de prijslijsten een maximale geldigheid van twee maanden hebben.”

Navigator voegde eraan toe dat het niet in staat zou zijn om zijn gebruikelijke vooraankondiging van vier weken voor prijslijst-
wijzigingen te handhaven.

Navigator-merken zijn onder andere: Discovery, Inacopia, Inaset, Pioneer, Soporset en Target en de gelijknamige Navigator.

“Dit besluit is genomen vanwege de [ongekende] tijden die de markt doormaakt met een voortdurende kostenstijging in alle relevante productiemiddelen, evenals logistiek, diverse abnormale verstoringen die het aanbod blijven beperken en een ongeëvenaard orderboek in de industrie.”

Navigator zei dat het gelooft dat deze ‘uitzonderlijke maatregel’ noodzakelijk is om de duurzaamheid op lange termijn van haar bedrijfsmodel, en van de totale toeleveringsketen, te ondersteunen.

Bron: Navigator (PDF)

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK