Xitron Navigator: Een Harlequin RIP voor elke output device

Xitron Harlequen RIP ScreenNieuwe output devices, CtP systemen, digitale printers, proofers, komen meestal met een ‘eigen’ raster image processor. Voor bestaande devices, of als de meegeleverde RIP niet voldoet kan het vinden van een vervangende RIP een probleem zijn. Xitron heeft daar een oplossing voor. Op basis van de bekende Harlequin software van Global Graphics bouwt het de Navigator RIP. Navigator is niet alleen een RIP maar een complete RIP-workflow oplossing met jobtracking die vanaf elk aan het netwerk aangesloten computer bediend kan worden. Xitron levert niet alleen de RIP software, maar heeft ook de juiste interface naar meer dan 100 verschillende computer to plate systemen, filmbelichters, proefprinters en production printers. Meer dan 30.000 installaties realiseerde Xitron en haar uitgebreide netwerk van gespecialiseerde dealers al. Niet alleen bij offsetdrukkers, maar ook bij flexo- en verpakkingsdrukkers, zeefdrukkers en bij printing on demand en transactie printers. Meer informatie over Xitron en hoe een dealer te vinden vind je via deze link.

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK