Kinderdrukkerij in Bennekom

typemachineIn augustus organiseerde Bennekom het jaarlijkse Kinderdorp. Het Kinderdorp is een huttendorp met evenementen voor de Bennekomse kinderen. Een van de meest populaire activiteiten is de kinderdrukkerij.

In ‘De Drukkerij’ mogen kinderen hun eigen dagblad maken, het Kinderdorps Dagblad. Het Bennekoms Nieuwsblad bericht: “Sommige activiteiten worden een goede traditie. Zo kunnen de journalisten van het Kinderdorps Dagblad hun teksten typen op typemachines die veelal ouder zijn dan de vaders en moeders van de kinderen. In ‘De Drukkerij’ wordt niet alleen de krant gemaakt. Kinderen kunnen er ook brieven schrijven (ook op de typemachine!), die dan door de buren van ‘De Postduif” worden verzonden. Typen is nog niet zo gemakkelijk. Typefoutjes drukt de schrijfmachine ook meteen af en deleten lukt niet. Overigens ‘De Drukkerij’ is ook stevig gemoderniseerd. Er staan ook laptops waarop artikelen voor in de krant kunnen worden getypt.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK