Bol.com en LEGO bouwen nieuw kidsplatform

Bol.com lanceert in samenwerking met LEGO het kidsplatform: “Speelfilmpjes voor en door kinderen.” In deze creatieve en educatieve online omgeving, kunnen kinderen van 2 tot 14 jaar zich volledig onderdompelen in de wereld van LEGO-speelgoed. Speelfilmpjes voor en door kinderen is een kidsplatform waar kinderen al spelenderwijs kunnen leren en hun fantasie de vrije loop kunnen laten.

Regisseur van eigen spel
Naast informatie over LEGO en het bekijken van filmpjes van anderen, kunnen de kinderen ook zelf speelfilmpjes maken en delen. Zo worden zij gestimuleerd om creatief aan de slag te gaan als regisseur van hun eigen speelfilmpjes en leren zij op een andere manier te spelen. De kinderen kunnen gebruikmaken van een scriptgenerator, geluidseffecten en diverse achtergronden om een volwaardig filmpje te maken. Nadien is het mogelijk om het speelgoedfilmpje online en via social media te delen.

Creativiteit en fantasie
Het uitgangspunt van het kidsplatform is, om de fantasie en creativiteit van kinderen aan te scherpen en te prikkelen. Naast het feit dat LEGO populair blijft onder kinderen, is er ook de toenemende populariteit van vlogs en unboxing video’s, waardoor kinderen geïnspireerd worden. Met Speelfilmpjes voor en door kinderen combineren Bol.com en LEGO deze twee trends in een online speelomgeving.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK