Wehkamp ziet groei in app verkopen met AR

Wehkamp stelt klanten in staat om voor hun aankoop te bekijken hoe een bank in hun eigen woonkamer staat. De webwinkel heeft daarvoor zijn app uitgebreid met een augmented reality.

Wehkamp is naar eigen zeggen de eerste retailer die deze feature in-app aanbiedt. Er zijn andere woonretailers die ook iets met augmented reality doen, weet Chief Product Officer Joost van Hilten. “Het grote verschil is, dat bij Wehkamp alles in dezelfde app plaatsvindt: rondkijken, virtueel plaatsen en kopen.”

Klanten kunnen in de app een Torino-model selecteren, waarna de bank virtueel in het beeld van het telefoonscherm wordt geplaatst. De nieuwe toepassing is vooralsnog alleen beschikbaar voor de iPhone en de Torino-lijn van Wehkamp. Later dit jaar worden meer meubels toegevoegd.

Meer dan de helft van de aankopen bij Wehkamp wordt met een mobiele telefoon gedaan. Ook het aantal klanten dat via de app shopt, neemt volgens het bedrijf ‘enorm toe’.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK