Joos neemt pers voor beveiligd drukwerk over

De een z’n dood… Joos Print in België heeft een goede slag geslagen, door de geavanceerde smalbaanrotatiepers van de Nationale Bank van België (NBB) over te nemen. Print en communicatiebedrijf Group Joos is bekend door haar direct mail-expertise, en kan nu ook nog beter veiligheidsdrukwerk aanbieden. De overgenomen smalbaanrotatiepers, van fabrikant Muller Martini, is namelijk uitgerust met techniek om tal van veiligheidskenmerken aan het drukwerk toe te voegen, zoals: irisdruk, reliëfdruk, het aanbrengen van unieke (QR-)codes, en drukken met verschillende soorten veiligheidsinkt. Hiermee denkt Joos de markt voor beveiligd drukwerk nog beter te bedienen nu ook veiligheidsdocumenten, zoals: identiteitsbewijzen, rijbewijzen en certificaten kunnen worden gedrukt.
De pers is afkomstig van de drukkerij van de NBB. De NBB heeft eerder al aangekondigd de drukkerij-activiteiten stop te zetten. Het drukken van bankbiljetten is na invoering van de euro fors minder geworden. De drukkerij gaat in 2020 definitief dicht.

Bron: grafischnieuws

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK