Nieuwe studie voor internationale graficus

Nieuwe studie voor internationale grafici Een opleiding volgen om in de grafische industrie te werken? Het lijkt gezien de situatie in de grafische industrie niet heel logisch. Toch start de Hochschule der Medien (HDM) dit jaar met een nieuwe studierichting: Print Media Technologies. Deze studie wil niet alleen de jongeren opleiden tot ingenieur die de technische knowhow heeft, maar ook talenkennis heeft en verschillende culturen begrijpt. De achterliggende reden hiervoor is, dat de graficus van de toekomst in een internationale omgeving moet (samen)werken, omdat ook de grafische industrie globaliseert. Ook buitenlandse studenten kunnen de nieuwe studie volgen.
De Duitsers hebben overigens sowieso een mooi aanbod aan grafische opleidingen. Kijk maar eens op de site gutenbergshelden.de.

Bron: print.de

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK