Joke de Swart is drukker bij Reclameland en doet in AD haar verhaal

Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service engineer, een lab technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom?

In een serie in het AD vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Joke de Swart (48) is online drukker bij Reclameland in Westerbroek.

Joke De Swart
Joke de Swart (Foto: William vd Meulen – Reclameland)

“Altijd leuk als je ergens je eigen werk herkent”

Joke de Swart
Simian Nieuwbouw
Reclameland

Als iemand op een verjaardag vraagt wat je voor werk doet, wat zeg je dan?,,Ik vertel dat ik achter de flatbedprinter sta, een printer voor platte materialen. Daar bedrukken we onder meer reclameborden en vlaggen mee. Ik krijg het ontwerp van de klant binnen via de computer, laad het materiaal en zorg dat het ontwerp er netjes op komt te staan. Daarbij let ik ook of de kleuren kloppen en er geen vlekken of vegen zijn.’’

Lees verder bij AD

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK