Joke de Swart is drukker bij Reclameland en doet in AD haar verhaal

Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service engineer, een lab technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom?

In een serie in het AD vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Joke de Swart (48) is online drukker bij Reclameland in Westerbroek.

Joke De Swart
Joke de Swart (Foto: William vd Meulen – Reclameland)

“Altijd leuk als je ergens je eigen werk herkent”

Joke de Swart
Simian Nieuwbouw
Reclameland

Als iemand op een verjaardag vraagt wat je voor werk doet, wat zeg je dan?,,Ik vertel dat ik achter de flatbedprinter sta, een printer voor platte materialen. Daar bedrukken we onder meer reclameborden en vlaggen mee. Ik krijg het ontwerp van de klant binnen via de computer, laad het materiaal en zorg dat het ontwerp er netjes op komt te staan. Daarbij let ik ook of de kleuren kloppen en er geen vlekken of vegen zijn.’’

Lees verder bij AD

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK