Jet Press FP790 met Hybrid DFE op Interpack 2023 

Al in november 2021 werd de op de verpakkingsmarkt georiënteerde Jet Press FP790 aangekondigd. Recent werd bekend dat Fujifilm voor het Digital Front End (DFE) gebruik gaat maken van de software van Hybrid.

Jetpress Fp790
Jet Press FP790 op 1200dpi en gebruikt waterhoudende inkt op een snelheid van 50m/min, afdrukbreedte 753 mm.

Fujifilm zegt in Hybrid de juiste partner te hebben gevonden. In een persbericht zegt Manual Schrutt, head of Packaging bij Fujifilm Graphic Systems EMEA: “De webgebaseerde, openarchitectuur-productieworkflow is gebaseerd op bewezen Hybrid technologie en biedt geautomatiseerde prepress-functionaliteit om ervoor te zorgen dat de Jet Press FP790-pers snelle doorlooptijden en maximale productiviteit biedt tegen lagere bedrijfskosten.”

De  JetPress FP790 is niet de eerste flexibele verpakkingsinkjetpers van Fujifilm. Dat was de 540W, maar die gebruikt UV-inkten waardoor de toepassing ervan beperkt bleef tot verpakkingsdrukkers in Japan. De FP790 komt tegemoet aan de behoeften van converters in de Verenigde Satten en Europa, waar inkten op waterbasis vereist zijn.

Met deze laatste stap is de Jet Press FP790 klaar om getoond te worden op Interpack 2023 in Düsseldorf. Deze vakbeurs wordt gehouden van 4 tot en met 10 mei.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK