Kyocera zoekt groei in commercial print met overname Franse Nixka

Kyocera is geen onbekende op het gebied van high-end inkjetkoppen, die door diverse high-end fabrikanten worden toegepast. Met de Taskalfa Pro 15000C vellenpers liet het bedrijf zien ook zelf stappen te kunnen zetten in inkjet productiemachines.

Nixka

Met de overname van Nixka laat Kyocera zien dat ze de volgende stappen in het segment commercial print willen gaan zetten.

Nixka, gevestigd in het Franse Aubagne, is een klein bedrijfje met slechts 13 medewerkers. In 2013 werd het overgenomen door Xerox, maar werd in 2019 alweer van de hand gedaan. Het zou ‘overbodig’ zijn geworden binnen de ambities van Xerox. Het team van Nixka zat wereldwijd achter 500 inkjetinstallaties, waaronder de Xerox Trivor-pers en zijn primervrije inkttechnologie.

Kyocera had al 30% van de aandelen van Nixka in handen

Kyocera heeft ook Marc Zentjens in dienst genomen als hoofd commerciële bedrijfsontwikkeling in Europa. Zentjens heeft gewerkt voor Xerox en meer recentelijk voor Canon, waar hij de Varioprint van een conceptproject tot de toonaangevende SRA3-inkjetpers op de markt bracht.

Over plannen voor Nixka en de volgende generatie Taskalfa-persen wilde hij vorige week echter niets kwijt: “We hebben nu de eerste outing. We hebben inmiddels meerdere highre-end printkoppen in huis, met een resolutie van 1200dpi. Het ligt voor de hand dat een van de toevoegingen aan het portfolio een andere kop gaat gebruiken en een uitgebreider mediabereik aankan.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK