Biogas uit restwater Papierfabriek Doetinchem

In een nieuwe industriële behandelingsinstallatie wordt biogas opgewekt uit het restwater van Papierfabriek Doetinchem.

De samenwerkende partijen Papierfabriek Doetinchem, Waterstromen en Waterschap Rijn en IJssel produceren biogas én besparen energie. Papierfabriek Doetinchem produceert jaarlijks 70.000 ton aan 100% gerecycled lichtgewicht MG (machinegeglazuurd) papier. Het restwater van Papierfabriek Doetinchem bevat veel organische stof en heeft een hoge temperatuur. Door dit restwater gescheiden te houden van het afvalwater van andere huishoudens en bedrijven, kan deze duurzamer behandeld worden en kan biogas geproduceerd worden. Op deze manier levert de reststroom van de Papierfabriek Doetinchem energie op, in plaats van dat het elektriciteit kost om die reststroom te zuiveren in de rioolwaterzuivering. Een deel van dit biogas wordt, samen met het biogas dat Waterschap Rijn en IJssel al produceert met de slibvergisting in de rioolwaterzuivering, gebruikt ter vervanging van aardgas bij Papierfabriek Doetinchem zelf. Het overige deel wordt opgewerkt tot groen gas en geleverd aan het aardgasnet.

Persuitnodiging: Nieuwe Installatie Wekt Biogas Uit Restwater Papierfabriek Doetinchem

Op donderdag 6 oktober 2022 zal deze installatie tezamen met een persleiding voor het restwater en een biogasleiding, beide 4,5 km lang, officieel in gebruik worden genomen. Vertegenwoordigers en bestuurders zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over deze nieuwe installatie en duurzame samenwerking.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK