Adverteren? Bel ons +31620709846 sales@blokboek.com

Lithoman uit Weert naar Doetinchem

Met de doorstart van Doetinchem is ook overeenstemming bereikt de pakweg 10 jaar oude Lithoman rotatie offsetpers uit Weert over te nemen. Dat komt overeen met de betrekkelijke zekerheid dat Weert gesloten wordt, al is dat nog niet met zoveel woorden gezegd.

Wanneer en hoe Weert zijn deuren zal sluiten is formeel niet openbaar bekendgemaakt.
Thom Ringsma wilde alleen bevestigen dat de overname van de Lithoman inderdaad een feit is. Verder ziet hij de toekomst van de combinatie Habo DaCosta en Senefelder Misset zeer positief in voor de verdere ontwikkeling en uitbouw van het segment tijdschriften in ons land.

Volgens plantmanager Laurens Veugelers zijn alle 125 medewerkers nog volop aan het werk

Voor de werknemers in Weert is Doetinchem waarschijnlijk geen optie, met een afstand van 150 kilometer. Als er überhaupt arbeidsplaatsen vanuit Weert naar Doetinchem zouden kunnen verhuizen, dan is alleen verhuizen een optie. Als de Lithoman al op korte termijn wordt stopgezet, dan zijn alleen de dubbele Rotoman S en een Goss M600 nog in bedrijf. Formeel weten de werknemers in Weert nog niets. In Doetinchem zouden tussen de 160-180 mensen aan het werk kunnen blijven.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

blokboek-printmedianieuws logo

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK