Hunkeler introduceert inkjet ‘rollen papierwisselaar’ en claimt tot 30% meer productiviteit

Rollen papier wisselen was en is binnen rotatieoffset al ‘heel oud’ en is een gewone voorziening. Binnen inkjet komen deze ontwikkelingen nog maar net op gang. Tecnau en Contiweb behoorden tot nu toe tot de bekende ontwikkelaars die oplossingen boden voor het ‘non-stop’ wisselen van rollen voor inkjet. Hunkeler betreedt nu de markt met de RX8.

Hunkeler Rx8

De claim dat de oplossing tot 30% meer produc-tiviteit biedt, is fors. Bedrijven die overigens gebruik zouden willen maken van deze oplossing moeten al een flinke productiecapaciteit hebben.

De RX8 komt in twee versies: de RX8-500 met een snelheid van 152 m/min en de RX8-800 met een snelheid van 250 m/min. Beiden werken met papier van 60-150 g/m² en een rolbreedte van 559 mm.

Bovenstaand demonstreert de workflow van de RX8. Erg overtuigend is dat filmpje in ieder geval niet. Het lijkt erop alsof er nog heel veel handmatige hande-
lingen moeten worden gedaan, alvorens de rollen ‘in elkaar overgaan’, hetgeen ook niet duidelijk te zien is in bovenstaande weergave.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK