Fujifilm claimt inkjet positie in alle marktsegmenten

Dat zegt Taro Aoki, hoofd van digitale persoplossingen voor EMEA. In zijn toespraak tijdens de lancering van de Jetpress 750HS vorige week in Brussel, schetste Aoki de strategie van Fujifilm: “Binnen vijf jaar zullen we de hele printmarkt bestrijken, ook met workflowoplossingen.”

Taro Aoki

De nieuwe versie van de B2-inkjetpers komt in november beschikbaar, zowel als nieuwe pers als als in-the-field upgrade van de bestaande Jetpress 750S. De nieuwe versie behoudt de optie om topkwaliteit af te drukken met 3600 vellen per uur, maar bevat nu ook een optie om af te drukken op een snelheid van 5400 vellen per uur, de snelste vierkleuren B2 digitale pers die naar mening van Fujifilm momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Naast een omschakeling naar een resolutie van 1200 x 600 dpi, wordt gebruik gemaakt van de Vividia HS-inkten

De upgrade naar de HS-versie volgt op feedback van bestaande gebruikers die willen uitbreiden op het gebied waar de inkjetpers nog effectiever moet zijn in vergelijking met offset, zodat drukkers meer opdrachten van analoog naar digitaal kunnen verplaatsen en tegelijkertijd de marge kunnen vergroten bij kleinere oplages. De nieuwe pers zal ook 25% minder inkt per vel verbruiken, aldus Aoki.

Lees verder bij printbusiness.co.uk

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK