HP zet mes in 7000-9000 banen wereldwijd

HP kondigt een reorganisatie aan, waarbij maximaal 16% van het totale personeel in de komende drie jaar haar of zijn baan zal verliezen. Het bedrijf wil dat doen middels vervroegde pensionering, maar sluit gedwongen ontslagen niet uit.

hp-power-of-printDe reorganisatie heeft tot doel de organisatie eenvoudiger te maken. HP trekt ongeveer 1 miljard dollar uit voor het uitvoeren van de plannen. Eind 2018 had het bedrijf wereldwijd ongeveer 55.000 mensen in dienst. Er is volgens een artikel in Printweek de nodige speculatie over druk vanuit een activistische aandeelhouder, maar HP zegt juist met 10% extra dividend haar aandeelhouders tevreden te kunnen stellen.

Begin november start de nieuwe CEO Enrique Lores, de opvolger van Dion Weisler. Het vertrouwen in de professionele markten blijft onverminderd groot. HP ziet in alle segmenten groei, zowel in commercial print, boeken, maar ook verpakkingen en labels.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK