Home entertainment voor het eerst groter dan print

De Engelse krant The Gardian meldt, dat voor het eerst in de geschiedenis het bedrag dat consumenten uitgeven aan muziek, video en games, groter is dan aan print.

De groeiende populariteit van betaalde services als Netflix, Amazon en Spotify, zorgt voor de groei in uitgaven aan home entertainment, waardoor dit segment de uitgaven aan print voorbijsteekt. Volgens de Engelse Entertainment Retailers Organisation, gaven Britse consumenten vorig jaar 7,2 miljard pond uit aan alle vormen van muziek, video en games. Aan print gaven ze, het evengoed forse, bedrag van 7,1 miljard pond uit. Wat overigens een daling is van 15% in de afgelopen 10 jaar. Opvallend is de verkoop van e-books. Dat staat op het laagste niveau in vijf jaar.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK