Digitale verpakkingsdruk 5 x groter in 10 jaar

De totale wereldwijde omzet in digitaal gedrukte verpakkingen, bedroeg vorig jaar 11 miljard dollar. Hieronder vallen: labels, tasjes, dozen, vouwkarton en bedrukking op flesjes en blik. Volgens een rapport van Future Marketing Insights, groeit de markt voor digitale verpakkingsdruk jaarlijks met ruim 15%. Dat betekent, dat de wereldwijde omzet in 2026 wordt geschat op 52 miljard dollar. De reden voor de snelle groei is de mogelijkheid tot personalisatie en gebruik van variabele data van verpakkingen, en de kleinere oplagen die relatief goedkoper digitaal kunnen worden gedrukt.
Bron: PrintCan

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK