KBA: groei zit in verpakkingsdruk

kbaNet als de andere grote Duitse persenbouwers heeft KBA de afgelopen jaren fors moeten snijden, maar nu is het weer tijd om te denken aan groei. KBA rekent op een omzet dit jaar van rond de 1,1 miljard euro.
KBA zegt de grote reorganisatie van de afgelopen jaren nu te hebben afgerond en zich te willen richten op de groeiende markt voor verpakkingsdrukwerkDie groei moet vooral komen uit de verpakkingsmarkt. Nu al komt 70% van de omzet van KBA uit nieuwe drukpersen voor de verpakkingsdrukmarkt; 20% betreft persen voor het drukken van bankbiljetten en slechts 10% voor productie van kranten, tijdschriften en boeken.
KBA maakt tegelijkertijd bekend de Spaanse stansmachinebouwer Iberica over te willen nemen, dat nu nog in Italiaanse handen is (Officine Meccaniche G. Cerutti). Ook dit pas in KBA’s focus op de verpakkingsmarkt.
Bron: print.de


 

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK