Helloprint baas Hans Scheffer zegt geen ‘inhoudspolitie’ te zijn

Helloprint heeft het nieuws gehaald in zowel de Daily Mail als Pink News nadat het bedrijf zich ongewild in het centrum bevond van tegenstrijdige meningen over ‘wokeism’, vrouwenrechten en transrechten. Dat schreef Printweek afgelopen week op haar website.

Adult Homan Female
De sticker die niet meer door Helloprint zal worden geproduceerd

De ongewone situatie ontstond nadat Helloprint weigerde door te gaan met het drukken van stickers en merchandise zoals t-shirts voor jarenlange klant Kellie-Jay Keen (een Britse anti-transgenderrechtenactivist), alias Posie Parker, een campagnevoerder binnen Standing for Women en het AdultHumanFemale kanaal op YouTube.

Kellie-Jay Keen vertelde MailOnline dat Helloprint voorheen de meeste van haar producten zonder problemen had gedrukt

“Ik heb door de jaren heen veel zorg besteed om nooit bekend te maken wie mijn spullen drukt voor het geval ze het doelwit zijn van de translobby,” zei Keen.

“De vraag is altijd of we betrokken moeten zijn bij dit soort beslissingen of niet. De makkelijkste manier is om gewoon je ogen te sluiten en het te drukken. We staan open voor iedereen zolang ze geen haat of uitsluiting prediken,” zei Hans Scheffer.

“In de tijd van Gutenberg was dit een ding, het is niets nieuws. Maar de maatschappij is tegenwoordig gevoeliger. Maar we zijn niet de ‘inhoudspolitie’,” zei Scheffer in een toelichting.

Helaas heeft mevrouw Keen ervoor gekozen deze beslissing te zien als ‘anti-vrouwen’ van Helloprint, wat volgens Scheffer absoluut niet het geval is.

Lees de optekening rondom Kellie-Jay Keen in Daily Mail

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK