HP print 3D sneaker tijdens Fashion Week

Tijdens de Paris Fashion Week onthulden Reebok, HP en de New Guards Group een nieuw concept sneaker in samenwerking met het luxemerk Botter. De 3D sneaker werd getoond op de catwalk.

De ongewone nieuwe vorm van de schoen is gemaakt en ontwikkeld in samenwerking met het HP 3D Printing team met behulp van de HP Multi Jet Fusion. Na het printen werden de grijze sneakers met de hand beschilderd in lijn met de Caribische zeetinten die in de hele FW23-collectie van Botter voorkomen.

Reebok Hp 3 430x400 1

Het eindresultaat is niet alleen een innovatief luxeproduct, maar ook een duurzaam alternatief voor de traditionele sneakerproductie. De HP Multi Jet Fusion maakt het mogelijk om design en productie opnieuw uit te vinden door het volledige potentieel van 3D printen te benutten en technieken in te zetten die energiezuiniger en duurzamer zijn. Het proces biedt de mogelijkheid om afvalvrij te produceren en maakt gebruik van een materiaal genaamd TPU, dat na recycling geschikt is voor reproductie waardoor overproductie voorkomen kan worden.

“HP heeft met een team van specialisten uit de schoenindustrie een end-to-end oplossing ontwikkeld om grote en kleine schoenbedrijven te helpen hun doelen te bereiken met behulp van HP Multi Jet Fusion Technology,” deelde François Minec, Global Head of Polymers bij HP Personalization & 3D Printing. “Wij bieden grotere ontwerpvrijheid, snellere en wendbare productontwikkeling en een duurzamer, lokaal productieproces mogelijk. Deze samenwerking met Reebok en Botter is een perfecte introductie van de HP-oplossing in de schoenenwereld.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK