Halsoverkop Vaderdagcadeau kopen bij webwinkel

Het inslaan van cadeautjes voor Vaderdag (en ook Moederdag) staat een stuk sterker in het geheugen gegrift van de Nederlandse vrouwen dan van de mannelijke helft van de bevolking. De oplossing voor het vergeetgedrag? Snel op het allerlaatste moment online een stropdas, flesje parfum of bosje bloemen scoren. Dit blijkt uit de Emotional Shopping Index, een onderzoek naar shopgedrag van Klarna, leverancier van betaaloplossingen voor webshops.

Bijna een kwart van de ondervraagde mannen (23%) gaf aan dat ze Moeder- en Vaderdag vaak vergeten en vlak van tevoren nog snel even online een cadeau kopen. Onder de vrouwelijke deelnemers was dit maar 15 procent.

Hoe jonger, hoe vergeetachtiger
Hoe jonger, hoe vaker de consumenten aangeven dat ze de verwendagen voor hun ouders vergeten en nog snel even een bliksembezoek aan een webwinkel brengen om niet met lege handen aan te komen. In de groep tussen 18 en 25 jaar geeft zelfs twee op de vijf consumenten dit aan.

Een ander als excuus
Maar denken de Nederlandse mannen dan alleen maar aan zichzelf? Het tegendeel is gelukkig waar: online winkelen voor een ander doen ze wel degelijk. Mannen shoppen zelfs vaker met iemand anders als excuus (18%) dan vrouwen (12,5%).
Annette Verdouw, Head of Marketing BeNeFra van Klarna: “Vader- en Moederdag zijn dé momenten om je ouders in het zonnetje te zetten. Het is natuurlijk ontzettend zonde om dit ongemerkt voorbij te laten gaan. Bij Klarna helpen we iedereen met een zo smooth mogelijk shopproces. Zelf kan je hier ook al wat aan doen: zet de dagen met grote letters in je agenda en stel een alarm in op je telefoon. Vind je het lastig om een cadeau uit te zoeken of heb je een kieskeurige ouder? Zoek dan naar een webwinkel waarbij je achteraf kan betalen. Zo loop je geen risico en hoeft het geld niet onhandig teruggestort te worden na een retourzending.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK