GVB gunt reclame op trams en veerponten aan JCDecaux

Het Amsterdamse openbaar vervoerbedrijf GVB heeft het contract voor reclame-exploitatie op trams en veerponten na een aanbesteding toegewezen aan JCDecaux. Hiermee verlengen beide partijen hun samenwerking met vier jaar, te starten vanaf 1 mei 2023.

Met deze concessie bestendigt JCDecaux de exclusieve positie in het Amsterdamse straatbeeld: het bedrijf biedt adverteerders Abri’s, Mupi’s, digitale Buitenreclame (Metropole en Avenue) en Total View Trams en Veerponten. De volledig bestickerde voer- en vaartuigen van GVB zijn 30 meter lang en dagelijks te zien op diverse lijnen in Amsterdam. Hierdoor is stadsbrede dekking gegarandeerd.

Gvb Jcdecaux Transport 1

Hannelore Majoor, algemeen directeur JCDecaux Nederland: “De volledig bestickerde trams en veerponten geven veel mogelijkheden voor creatieve campagnes en zijn vanwege de impact populair bij onze premium klanten. Ook internationaal zien we de belangstelling voor dit medium toenemen. We zijn trots op ons succesvolle partnership met GVB en de voorzetting van dit exclusieve medium de komende vier jaar in Amsterdam.”

Tramreclame. JCDecaux en GVB herintroduceerden dit medium bijna 10 jaar geleden. De volledig bestickerde trams werden warm onthaald en inmiddels hebben vele grote merken het mediumtype ingezet in hun campagnes.

Veerpontreclame. Sinds mei 2018 vormden de volledig bestickerde veerponten onderdeel van de overeenkomst. Na succes blijft dit voortbestaan.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK