Groeiende twijfels over stormachtige AI ontwikkelingen

Als zelf Elon Musk oproept tot matiging in de opmars van kunstmatige intelligentie, dan moet het wel serieus zijn. Al neemt niet iedereen alle beweringen van Musk serieus.

Chat Gpt Gebruiken

De AI wedloop begint bizarre trekjes te vertonen. Zodanig dat zelfs de organisatie ‘Future of Life‘ er geen misverstand over laat bestaan dat de mens de grip kwijt dreigt te raken op de ontwikkelingen binnen AI.

De angst voor desinformatie vanuit bijvoorbeeld ChatGPT is zeker niet onterecht te noemen, het algoritme is in staat ‘jounalistieke’ volzinnen te componeren, die al snel als waarheid zouden kunnen worden bestempeld. Future of Life roept alle AI bedrijven op om in de komende maanden even ‘pas op de plaats’ te maken om met elkaar ‘veiligheidsprotocollen’ te ontwikkelen binnen de ontwikkelingen van de huidige gereedschappen. Toch roept de organisatie niet op de toegang tot de huidige AI tools te blokkeren. De techreuzen die nu met elkaar ‘in gevecht’ zijn, zullen zo een verzoek ook lachend naast zich neerleggen.

Ruim 1000 vooraanstaande mensen ondersteunen de oproep van Future of Life, waaronder dus Elon Musk. Toch staan er weinig namen op vanuit de huidige AI gemeenschap, Google, Facebook en Microsoft ontbreken in het lijstje.

Lees verder bij Volkskrant

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK