Grote opkomst bij VIGC training ‘Markten, trends en cijfers. Waar gaan we heen?’

Met maar liefst 14 deelnemers kan het VIGC vandaag terugkijken op een succesvolle start van het trainingen seizoen voor 2023. De training werd wederom online gegeven aan overwegend deelnemers uit België, aangevuld met een paar deelnemers uit eigen land.

Waar Gaan We Heen

Deze training is gericht op een brede kijk op de ontwikkelingen die starten met een macro-economisch beeld, vervolgens kijken naar de branche en tot slot een hele reeks adviezen op bedrijfsniveau. Samensteller Peter Luit zei: “Dit jaar was het bijzonder lastig alle actuele cijfers in de context te plaatsen voor 2023 en verder. Cijfers uit de verschillende landen laten vertragingen zien omdat onderzoekers de gevolgen van die cijfers niet zomaar in de trendanalyses kunnen opname van eerdere jaren. Veel bewegingen zijn schokkend, anders juist weer niet, waardoor analisten problemen hebben met de duiding van de cijfers.”

De training wordt in principe één keer per jaar gegeven

Ook Intergraf loopt achter en ook het GOC uit eigen land kwam voor sommige cijfers niet verder dan het einde van 2021. Luit: “We leven thans in een snelle tijd met veel veranderingen. Mensen willen houvast met duidelijke cijfers en conclusies. Binnen de training hebben we zoveel mogelijk handvaten verstrekt waarmee de deelnemers echter wel vooruit kunnen.”

Ook interesse in een gedegen meer jaren analyse? Neem contact op met VIGC

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK