Grondlegger Rodi Media Dick Ranzijn overleden

Dick Ranzijn, grondlegger van Rodi Media overleed deze week op 80 jarige leeftijd. Hij startte zijn ondernemerschap in 1970. Vanaf zijn zolderkamer richtte hij de huis-aan-huiskrant ‘De Koerier’ op in Heerhugowaard. Die besloot hij in 1978 in eigen beheer uit te geven.

Dick Ranzijn
Foto: Rodi Media

Zo werd Rodi Media B.V opgericht als uitgeverij. Het begon met één krant, maar breidde al snel uit met meerdere titels, zoals Alkmaar op Zondag. In 1986 werd de eigen verspreidorganisatie ‘Rodi Verspreiding’ opgericht en in 1989 werd de organisatie uitgebreid met een eigen drukkerij: Rodi Rotatiedruk. Het bedrijf op deze manier uitbreiden was de enige manier om te overleven in tijden van hevige concurrentie. Het aanschaffen van de Waterloze KBA Cortina pers was een enorme investering die het bedrijf verder moest helpen. Het bleek een schot in de roos, want de kwaliteit van deze pers was ongelooflijk en trok bestaande en nieuwe klanten over de streep om voor Rodi Media te kiezen.

Lees verder bij Rodi Media

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK