Google plakt nieuw prijsbeleid op de reclamewereld

Google stapt over op een nieuw afrekenmodel voor zijn reclametechnologie, die wereldwijd een van de grootste is. Dat is goed nieuws voor uitgevers, maar minder voor de adverteerder.

Voor het einde 2019 stapt Google over op first price auctions voor Google Ad Manager, Ad Exchange (AdX) en zijn adserver. Second price auctions, het afrekenmodel waarmee Google groot geworden is, gaat eruit. Met AdWords, AdSense of YouTube heeft dat niets te maken, enkel met display op sites van derden.

Concreet komt dat erop neer, dat adverteerders die met Googles systemen werken daadwerkelijk de prijs gaan betalen die ze bieden, als ze hun interesse tonen in een reclameplekje op een website. Nu is het nog zo dat adverteerder A tien euro kan bieden en adverteerder B bijvoorbeeld drie euro. Bedrijf A wint dan en betaalt drie euro plús een cent: de tweede prijs met een minimale premie erop. In de nieuwe situatie moet adverteerder A daadwerkelijk die tien euro afrekenen (gedetailleerder uitleg).

Bron: Emerce

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK