Global Recycling Day: Verpakkingen recyclen soms beter dan geen verpakkingen

Vandaag, 18 maart, is het Global Recycling Day, een wereldwijd initiatief dat het belang van recycleren benadrukt. Volgens het Vlaams Centrum voor Landbouw- en Visserijmarketing is een wereld zonder verpakkingen er één met meer voedselverlies.

Recycleren heeft verschillende milieuvoordelen, zoals vervuiling verminderen, de hoeveelheid afval minimaliseren en grondstoffen behouden.

Pexels алексей вечерин 9562572

Geen verpakking lijkt de meest duurzame optie. Toch is dat niet altijd zo. Vlaanderen.be/vlam* laat weten dat sommige producten te fragiel zijn om in bulk te verkopen, zoals frambozen en aardbeien. Dat zou tot teveel voedselverspilling leiden. “Voedselverspilling door verpakkingen te bannen, is een verdoken kost die een grotere impact heeft dan de verpakking van het product. Wist je dat verse fruit en groenten zónder enkele verpakking onze voedselverspilling zelfs zou kunnen verdubbelen?” “In vele gevallen is het beter voor het milieu om producten – tegen onze intuïtie in – toch te verpakken. Zo blijven ze beschermd, beter houdbaar en hoeven we de voeding niet onnodig weg te gooien. Een boodschap voor wie vandaag naar de winkel gaat: koop bewust, recycleer je verpakkingen & vermijd voedselverspilling.”

Lees hier verder.

*Vlaanderen.be/vlam is een officiële website van de Vlaamse overheid uitgegeven door Vlaams Centrum voor Landbouw- en Visserijmarketing 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK