100% recycling van flexibele verpakkingen weer stap dichterbij

De twee Duitse bedrijven Siegwerk en recycling specialist APK hebben in samenwerking een volgende stap gezet, in het zogenaamde ‘de-inking’ van bedrukking op polyethyleen.

APK ontwikkelde de technologie onder de naam Newcycling en testte deze methode met Siegwerk’s CMYK-inkten. Het bedrijf zegt dat de methode een volgende stap is in het gebruik van ‘plastics’ binnen circulaire eisen. De werking van Newcycling verschilt echter nog per kleur. Cyaan, magenta en zwart lieten zich het makkelijkst ‘verwijderen’, geel liet iets meer ‘vervuiling’ achter.

Hagen Hanel, hoofd van APK’s Kunststoffen Recycling Innovation Centre zei: “In overeenstemming met de principes van de EU Green Deal en het nieuwe Circular Economy Action Plan, is onze Newcycling technologie gericht op het sluiten van kringlopen voor flexibele verpakkingsoplossingen, die tot nu toe als ‘unrecyclebaar’ werden beschouwd.”

Lees verder bij APK

 

 

 

 

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK