Fujifilm sluit deal voor offsetplaten met DPG Media

Tijdens een drupa-sessie die in het teken stond van digitale printtechnologie benadrukte Fujifilm nog eens zijn lange geschiedenis in offsetdruk en zijn blijvende inzet voor offsetklanten met de aankondiging van een aanzienlijke deal met krantenuitgever DPG Media. (partnerbijdrage)

Thomas Kurtz Fujifilm And Andre Fokkema Dpg Pr Image Copy
Thomas Kurz en Andre Fokkema

Op drupa 2024 bevestigde de in Nederland gevestigde krantenuitgever de aanschaf van zes XStream thermische CTP-plaatbelichters, naast een aanzienlijke hoeveelheid Fujifilm Superia ZX-N procesvrije platen.

Onderdeel van de overeenkomst vormt Fujifilms Platesense-programma. Voor dit initiatief levert Fujifilm platen aan klanten wanneer ze die nodig hebben, samen met alle bijbehorende CTP-apparatuur en verbruiksartikelen. Fujifilm zamelt ook het afval en aluminium in (en beschermt drukkerijen daarmee tegen schommelingen in de aluminiumprijs) en levert onderhoud, service en ondersteuning van de ontwikkelmachine.

Andre Fokkema, directeur drukkerij bij DPG Media, zegt hierover: “We kwamen bij Fujifilm uit omdat dit een gevestigde naam is die bewezen hoogwaardige druktechnologieën levert. We willen onbemand platen kunnen produceren. Het Platesense-programma neemt de stress van de plaatproductie- en beheerprocessen weg waardoor wij ons kunnen concentreren op de uitvoering van onze activiteiten en tegelijkertijd kunnen profiteren van automatisering en productiviteit, en van operationele kostenbesparingen.” 

Thomas Kurz, hoofd verkoop bij Fujifilm Europe, vult aan: “Onze offsettechnologie voor de zakelijke markt blijft industrieën zoals krantendrukkerijen ondersteunen – en onze deal met DPG Media is daarvan een uitstekend voorbeeld. Onze procesvrije CTP-platen bieden niet alleen een 100% besparing op productiemiddelen voor plaatontwikkeling, maar ze staan ook garant voor uitzonderlijke kwaliteit en betrouwbaarheid. We kijken uit naar een langdurige samenwerking met DPG Media.”

Bron: persbericht

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK