Fotofabriek presenteert duurzaam fotoboek

Fotofabriek introduceert een duurzame fotoboekenlijn onder de naam: Grønn. “Met het oog op de toekomst is het voor elk bedrijf belangrijk om te verduurzamen. De vraag naar duurzame producten, zoals: boeken, verpakkingen en ander drukwerk wordt steeds groter,” aldus algemeen directeur
Stephan de Vries

Fotofabriek is de Grønn-productlijn gestart met twee fotoboeken: het Grønn Fotoboek A4 staand en A4 liggend. Beide fotoboeken zijn gemaakt van stevige milieuvriendelijke materialen. Van de kaft tot de lijm, alle onderdelen van het Grønn fotoboek zijn afbreekbaar en hebben geen negatieve gevolgen voor de natuur. Het papier van de Grønn Fotoboeken is gerecycled en ongebleekt, de vezels zie je letterlijk terug in het product. “De komende maanden gaan we de Grønn-productlijn verder uitbreiden. Onder andere het grote aanbod aan fotoboeken zal steeds meer verduurzamen,” laat De Vries weten. 

Duurzaam Fotoboek Gronn

De naam Grønn is een woordspeling. Het betekent groen in het Deens, waarmee duurzaamheid wordt verwoord. Daarnaast spreek je het uit als Grunn, de manier waarop men in het noorden ‘Groningen’ uitspreekt. Oftewel een Groen fotoboek uit Grunn! Het duurzame fotoboek wordt, net als alle andere producten van Fotofabriek, gemaakt in de eigen drukkerij van het bedrijf. In deze drukkerij wordt alleen gebruik gemaakt van digitale print, waarbij er geen chemische stoffen worden gebruikt. De machines in de drukkerij gebruiken grotendeels groene stroom, dat via zonnepanelen op het dak van Fotofabriek wordt opgewekt. De restwarmte van de machines wordt gebruikt voor de opwarming van het pand. 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK