Fotofabriek neemt Fujifilm Revoria PC1120S in gebruik

Bij Fotofabriek, een online drukkerij uit de stad Groningen, werd op 25 maart 2024 met succes de installatie van de Fujifilm Revoria PC1120S door FUJIFILM Netherlands BV afgerond.

Installatie Revoria Team Fotofabriek

Met 175 medewerkers is Fotofabriek, onderdeel van Chris Russell, uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier in de markt. “En dat kan alleen als de kwaliteit perfect is en het drukwerk op tijd geleverd wordt,” zegt Stephan de Vries, Algemeen Directeur van Fotofabriek.

Vijf jaar geleden breidden ze hun productiehal uit naar 13.000 m2, waar dagelijks honderden fotoproducten worden geprint, verpakt en verzonden. En nu kiest Fotofabriek voor zijn nieuwste printerinvestering voor Fujifilm als leverancier. “We gaan voor de hoogst mogelijke kwaliteit en die kunnen we met de Revoria PC1120S behalen,” aldus Stephan de Vries. 

In 2022 won de Revoria Press PC1120 de BLI ‘Buyers Lab 2022 Pro Award’ in de categorie ‘Outstanding High-Volume CMYK+ Production device’. 

Revoria Press PC1120S

De Revoria Press PC1120, een digitale POD-pers van Fujifilm, is een automatiseringswerkpaard met veel stabiliteit en hoge beeldkwaliteit. Met een uitgebreide reeks aanvoer- en afwerkingsopties vereenvoudigt de PC1120 de taak om verbeterde afdrukken te produceren. 

Dankzij de Super EA ECO-toner, met één van de kleinste tonerdeeltjesgroottes in de wereld en de keuze om goud, zilver, clear, wit en roze als extra optie te kiezen, kan er een nog groter kleurengamma worden geprint. Een reeks opties voor vouwen, trimmen en boekjes maken wordt aangevuld met een nieuwe statische eliminator, essentieel voor het verwerken van films en andere synthetische media. Ook uitdagende media, zoals het aanvoeren van bannervellen tot 1,2 meter, zijn geen probleem voor de Revoria PC1120 dankzij het luchtaanzuigsysteem.

Instant Design Tool

Instant Design Tool

Fotofabriek gaat voor gemak, kwaliteit en service: “Wij zoeken mogelijkheden om belangrijke levensmomenten en foto’s op een unieke manier vast te leggen.” Fotofabriek gebruikt een in huis gebouwde ‘Image Enhancement’ software. Dit systeem kan met behulp van AI foto’s nog scherper afdrukken. Deze en andere Web2Print software wordt wereldwijd vermarkt via het merk www.instantdesigntool.com

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK