Experiment streaming in digital signage succesvol

Digital signage is nog lang geen markt die geschikt is voor elk willekeurig signbedrijf. Maar de ontwikkelingen staan niet stil. ‘Streaming digital signage’ is de volgende stap. Een voorbeeld van een succesvolle campagne.

Op het eerste gezicht zou je dan kunnen stellen dat ‘zoiets’ gewoon TV is en dus geen disruptie is voor sign. Dat geloof was er ook in de beginjaren van videofilmpjes via internet. Inmiddels is de markt van jeugdige YouTube groter dan alle wereldwijde kijkcijfers van die doelgroep bij elkaar op ‘gewone’ televisie.

Digital signage levert van oudsher alleen vooraf gemaakte (dus statische) content. Met andere woorden, een bedrijf, individu of bureau ontwerpt de content, en al dan niet via online kanalen wordt deze content geüpload en getoond. Inmiddels zijn dat overigens ook al complete diapresentaties. Een andere ontwikkeling is de zogenaamde interactieve digital signage, waarbij door audio- en/of video herkenning de content kan veranderen op basis van de benadering, door één of meerdere personen van een dergelijke ‘informatiezuil’.

Tourism North East, een toeristisch bedrijf gevestigd in Victoria, Australië, gaat een stap verder met het bieden van livestreaming. Ze hebben een toepassing ontwikkeld, die skiliefhebber moet aantrekken.

JCDecaux

Samen met JCDecaux is een techniek ontwikkeld om passanten te stimuleren om ter plekke een paar ski-oefeningen te gaan doen. Met de nodige humor worden mensen blijgemaakt door aan hun vrije tijd te denken, te lachen en doen spontaan mee met het marketing-spel vanaf een in een hal staande interactieve display. En natuurlijk zijn er prijzen te winnen. Deed je wel heel erg goed je best, werden er tickets geprint voor een echte wintersportvakantie. Kijk naar onderstaand filmpje voor een demonstratie.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK