Agfa’s UV LED-inktsets hebben Greenguard certificering ontvangen


GreenguardHet betreft Agfa’s UV-inkjetinktsets Anuvia 1250/1551 en Anapurna1200/1501. De certificering slechts wordt gegeven aan producten die voldoen aan enkele van ’s werelds strengste normen rondom chemische emissies.

De Greenguard Gold-norm omvat gezondheidsgerelateerde criteria voor meer dan 360 VOS en vereist ook lagere totale VOS-emissieniveaus, om ervoor te zorgen dat de producten aanvaardbaar zijn voor gebruik in gevoelige binnenomgevingen, zoals scholen en zorginstellingen.

inkten-agfaDe genoemde Agfa inktsets behaalden het hoogste niveau. Dit betekent dat ze volkomen veilig zijn om te worden gebruikt voor afdrukken die alle muren van een kamer bedekken. “Het behalen van de Greenguard Gold-certificering voor onze grootformaat UV LED-inkjetinkten, onderstreept onze toewijding om printsystemen aan te bieden die veilig en milieuvriendelijk zijn”, zegt Sarah Lafleur, application product manager inkjetink van Agfa.

Bron: sign.nl

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK