Digital signage sterk groeiende markt

Volgens een studie van MarketsandMarkets groeit digital signage aanzienlijk. De wereldwijde omzet groeit vanaf bijna 21 miljard dollar in 2019 tot maar liefst bijna 30 miljard dollar in 2024. Een jaarlijkse groei van 7,3%.

digital-signage-print

marketsandmarketsSignbedrijven zijn van oorsprong al gewend een breed dienstenpakket aan te bieden. Print is slechts een onderdeel van het gehele proces. Dat blijkt ook uit de analyses van vele bedrijven actief in dit segment, die zich (in ons land) al helemaal niet registreren als ‘drukkerij/printbedrijf’ bij de KvK-registratie en dus ook niet terechtkomen in de CBS-cijfers binnen de Standaard Bedrijfsindeling (SBI).

De contacten die signbedrijven hebben met hun opdrachtgevers, zijn dan ook doorgaans intensiever dan de producenten van ‘puur drukwerk’. Immers de gehele logistieke afhandeling van sign- en beletteringsproducten vindt plaats bij de klant. Dat biedt de mogelijkheid, veel meer dan bij reguliere printproducten, behoeften in kaart te brengen, dienstverlening uit te breiden en dus het klantcontact te intensiveren en uit te bouwen.

Digitaal is dus bij dit soort bedrijven geen bedreiging voor het behoud van print, maar vooral een crossmediale aanvulling. Digital signage biedt juist de mogelijkheden het klantcontact nog verder uit te bouwen ten opzichte van gedrukte/geprinte communicatie. Met de huidige technologie is aanpassen van de content makkelijker dan ooit tevoren, het is eenvoudig schaalbaar in te zetten, de technologie wordt goedkoper en online automatisering maakt het proces inzichtelijk.

Uit een onderzoek van Nielsen uit 2015, blijkt dat 75% van de respondenten de afgelopen maand een digitaal billboard heeft gezien. En 55% van hen was zeer geëngageerd en herinnerde zich de boodschap op het display. In de bedrijfscommunicatie leggen digital signage-displays volgens MVIX 400% meer weergaven vast dan gedrukte displays.

Aanvulling op print

Met een beetje innovatie kan digital signage technologie een unieke merkbouwer zijn voor uw klanten om te gebruiken naast hun drukwerk. Overweeg Disney, dat onlangs zijn visie voor creativiteit en innovatie combineerde met digital signage, die een pop-up ervaring biedt voor volwassenen en kinderen om te communiceren met Captain Marvel karakters in de Disney retail locatie in Times Square. Het display was voorzien van zowel gedrukte als digitale bewegwijzering en werd gemaakt om samen te vallen met de lancering van de film. De interactieve ervaring trok grote mensenmassa’s aan gedurende een beperkte weergavetijd.

Maar niet alleen zijn interactieve digitale displays effectief voor grote bedrijven, maar kleine tot middelgrote retailers hebben gelijke kansen om innovatieve manieren te vinden om digital signage technologie te gebruiken naast hun gedrukte signage.

Lees verder bij: Printing Impressions

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK