EU weert Chinees gestreken papier

china euDe EU overweegt de importheffing op gestreken papier uit China te verlengen. Sinds 2011 gold deze importheffing, maar die is half mei van dit jaar verlopen. 5 grote papierfabrikanten (Arctic, Fedrigoni, Burgo, Lecta en Sappi) hebben de EU gevraagd importheffingen op Chinees gestreken papier te blijven heffen. De EU zou aan dit verzoek willen voldoen in het kader van de antidumpingwetgeving. Om te kijken of dit gegrond is wordt een expiry review gestart.
Het gaat om enkel- en dubbelzijdig gestreken papiersoorten in vellen en rollen. Niet om papier voor rotatieoffsetpersen.
Bron: Euwid


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK