EU versterkt verpakkingswetgeving

De Europese Commissie heeft haar nieuwe Verordening verpakking en verpakkingsafval (PPWR) gepubliceerd. De verordening verbiedt niet-recycleerbare verpakkingen vanaf 2030. Intergraf organiseert op 9 en 10 maart een event over deze wetgeving en andere verpakkingstrends: Shaping the Future with Packaging.

Met de verordening wil de Europese Commissie het milieueffect van verpakkingen verminderen en het recyclingpercentage in de hele EU verhogen. Het concept, dat over twee jaar in alle EU-lidstaten van kracht wordt, bevat nieuwe eisen voor verpakkingsfabrikanten en hun leveranciers. De verordening omvat maatregelen zoals de vaststelling van recyclingdoelstellingen voor verschillende soorten verpakkingen en de invoering van economische stimulansen voor het gebruik van milieuvriendelijkere verpakkingsmaterialen.

Eu

“Deze verstrekkende verordening is een belangrijke stap voorwaarts in de inspanningen van de EU om een duurzamere verpakkingsindustrie in Europa te creëren”, aldus Beatrice Klose, secretaris-generaal van Intergraf. “Ze zal een aanzienlijke impact hebben op de drukkerij- en verpakkingsindustrie, die nieuwe en innovatieve manieren zal moeten vinden om afval te verminderen en meer te recycleren.”

Lees meer over de veranderende wetgeving op de website van Intergraf.

Inschrijven voor het event kan hier. Shaping the Future of Packaging is een conferentie georganiseerd door Intergraf en FTA Europe in samenwerking met Smithers. Het brengt deskundige sprekers uit de hele verpakkingswaardeketen samen. Maja Desgrees du Lou, een van de verantwoordelijken voor het opstellen van de PPWR bij de Europese Commissie, zal de Verordening verpakking en verpakkingsafval presenteren, gevolgd door een Q&A.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK