EU-landen krijgen mogelijkheid om 0% btw te heffen op journalistieke diensten en producten

Nederland mag zelf een besluit nemen of ze de Europese btw-richtlijn gaan volgen. De 27 ministers van financiën hebben het voorstel daartoe goedgekeurd.

Onder andere België en Denemarken hanteren al een 0% btw-tarief op dagbladen. Dat was mogelijk omdat zij destijds ‘in aanmerking’ kwamen voor een uitzondering op de reguliere regels. Nu mogen alle lidstaten het 0% tarief doorvoeren.

Het zal in ons land nog wel ‘enige tijd’ duren voordat er überhaupt al over gesproken gaat worden. Het demissionaire kabinet steunde de Europese wetswijziging en heeft aangegeven dat nationale keuzes straks een zaak zijn van het nieuwe kabinet.

Bron: NDP Nieuwsmedia

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK