Engelse grafische industrie krabbelt op

Brancheorganisatie BPIF zegt dat in een verklaring op de website ‘print business’. BPIF voorspelt echter wel dat de branche kleiner in omvang zal blijven in vergelijking tot de periode voor de pandemie.

Printing Outlook Q4 2021

De totale Britse omzet was in 2019: 11,6 miljard pond, in 2020 lag die omzet 19% lager en kwam daarmee uit op 11,6 miljard pond. De groeicijfers voor 2021 laten een toename zien van ca. 8-9%, en daarmee zou de omzet uitkomen op 12,6 miljard pond tegen het einde van dit jaar. Alle cijfers zijn te lezen in de ‘Printing Outlook Q4 2021‘.

In het tweede kwartaal van dit jaar 10% meer papierverbruik voor grafisch papier en 20% in krantenpapier in de Britse grafische branche.

De printvolumes groeiden in het derde kwartaal, en BPIF voorspelt met enige voorzichtigheid dat dat in het nu lopende laatste kwartaal ook het geval zal zijn.

Slechts 2% werkte in oktober op minder dan 50% van de capaciteit, terwijl 26% aangaf op 80-89% van de capaciteit te werken. Dit is meer dan in het vorige kwartaal, wat in overeenstemming is met de toenmalige verwachtingen dat de volumes zouden toenemen.

Ongeveer 59% van de sector zegt zijn productie tijdens het kwartaal te hebben verhoogd, terwijl 33% zegt dat het productieniveau stabiel is gebleven. In oktober zei 48% een productiestijging te verwachten en 42% verwachtte dat de volumes stabiel zouden blijven, terwijl 10% verwachtte dat de volumes zouden dalen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK