Adobe en Monotype gaan samenwerken

Adobe en Monotype zijn een initiatief gestart om het makkelijker te maken om toegang te krijgen tot nieuwe lettertypes. Adobe Originals-lettertypes, ontworpen door Adobe, worden nu ook in licentie verkocht via Monotype Fonts.

Het wordt een on-demand dienst die wereldwijd lettertypes, lettertypeontwerpers en lettertype-
ontwikkelingsbedrijven omvat. De lettertypes zijn toegankelijk voor de hele creatieve industrie via MyFonts.

Monotype Adobe

Door Adobe Originals te licenseren via de distributie-
kanalen van Monotype, zullen merken en bedrijven kunnen profiteren van verbeterde processen voor het beheer van bedrijfs-licenties voor lettertypes.

Het Adobe Originals-programma werd in 1989 bij Adobe gelanceerd als een interne afdeling voor letter-
ontwikkeling om originele lettertypes van hoge ontwerpkwaliteit, detail en duurzaamheid te creëren. Vandaag de dag is de missie van het type-team, het uitvoeren van origineel type-onderzoek en -ontwikkeling bij Adobe en het ontwerpen van zowel geavanceerde als experimentele lettertypes. Adobe Originals zijn zowel volledige lettertypefamilies als kleinere ‘conceptprojecten’ – ze zijn het resultaat van jaren werk en onderzoek.

De afgelopen jaren heeft de letterontwikkelingsmaatschappij Monotype digitale updates uitgebracht voor lettertypes, zoals: Helvetica Now, Futura Now en Avenir Next World, alsook voor vele andere lettertypes. Naast een lettertypenbibliotheek met tienduizenden individuele lettertypes, heeft Monotype zich ook toegelegd op samenwerking met andere lettertypefabrikanten.

Bron: BusinessWire

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK