Eerste Ricoh Pro™ Z75 B2 vellen inkjet in beta bij Amerikaanse Heeter

Kirk Schlecker, president van Heeter, zegt over de betasite: “Wat we in de loop der jaren hebben gezien is, dat inkjet een betere kwaliteit kan leveren dan offset, in minder tijd en met minder stress voor ons personeel. De Ricoh Pro Z75 is de volgende stap in deze evolutie.”

Z75 Ricoh
Ricoh Pro Z75

Kirk Schlecker
Kirk Schlecker van Heeter investeerde al eerder in een Ricoh Pro VC70000

Diverse bedrijven uit Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Nederland en Denemarken bezochten het Amerikaanse bedrijf. Rafael Mari, medeoprichter van de Franse onlinedrukker Realisaprint.com, zei tijdens zijn bezoek aan Heeter: “We staan onder grotere druk om een breder scala en een mix van toepassingen te leveren en tegelijkertijd te voldoen aan strakkere deadlines. Dit, tegen een achtergrond van stijgende grondstof- en energiekosten en druk op de toeleveringsketen en het personeel. De combinatie van afdrukkwaliteit en productveelzijdigheid van de Pro Z75 beantwoordt perfect aan de vraag naar visueel verbluffende, snelle turnaround communicatie op maat en zorgt tegelijkertijd voor kostenefficiëntie.” Het is een kwestie van afwachten wanneer en waar een eerste beta in Europa zal worden geleverd.

Heeter
De eerste beta van de Z75 gaat naar Heeter, vlak onder Pittsburgh (Pennsylvania) in de Verenigde Staten

De Ricoh Pro Z75 B2 velleninkjetpers biedt volgens de fabrikant de voordelen van lage gebruikskosten en hoge productiviteit van inkjet. Dankzij de nieuwste printkoppen en inkten van Ricoh worden toepassingen geproduceerd met de hoge kwaliteit die vooral commerciële drukkers zoeken.
Het biedt door middel van kleine oplagen de versnelling van de overgang van offset naar digitaal en stelt commerciële drukkers in staat nieuwe manieren te ontdekken om hogere benchmarks te bereiken voor productiviteit, beeldkwaliteit en flexibiliteit.

Twee jaar geleden geïntroduceerde B2 vellenoffset in inkjet vindt weg naar eerste betasite in de
Verenigde Staten.

Eef De Ridder
Eef de Ridder, Vice President, Graphic Communications,
Ricoh Europe

“Er is nog nooit een beter moment geweest om te innoveren met inkjet”, zegt Eef de Ridder,
Vice President, Graphic Communications, Ricoh Europe: “De overgang van offset naar digitaal versnelt in recordtempo. De Pro Z75 levert een krachtige combinatie van hoge productiviteit en hoge kwaliteit om die versnelling te voeden. Met digitaal zijn er meer mogelijkheden om de kracht van data efficiënt en effectief te ontsluiten op manieren die offset niet biedt.”

De Ricoh Pro Z75 zal naar verwachting medio 2023 in deze regio beschikbaar zijn.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK