Revival waardering voor advertenties in dagbladen

In Nederland domineren advertenties via offline mediakanalen Point-of-Sale, bioscoop en sponsored events de Ad Equity ranking van Kantars Media Reactions 2022.

Media Reactions 2022 is de derde editie van Kantars wereldwijde Ad Equity ranking van mediakanalen en mediamerken.

Ad Equity Media Brands 2022 Top 5 Ranglijst Volgens Consumenten Wereldwijd 1

De top 5 van online platforms in Nederland wordt ingevuld door: Amazon, Videoland, bol.com, Snapchat en TikTok. Opvallend genoeg geen Google of Meta, terwijl juist deze mediabrands hoge ogen gooien bij de marketeer. Online netwerken waar advertenties als te saai, opdringerig of herhalend worden ervaren, hebben het moeilijk om een sterke Ad Equity score te realiseren onder consumenten. De ‘big four’ (Google, Instagram, YouTube, Facebook) komen ook in Nederland op zeer lage posities terug in de ranglijst. 

Nederland toont in Media Reactions een opvallende revival van de dagbladen. Het roerige (nieuws)jaar 2021/2022 heeft ertoe geleid dat Nederlanders meer waarde zijn gaan hechten aan reclameboodschappen in dagbladen. Daar waar consumenten aankoopplannen hebben en daarover gaan beslissen, blijken de dagbladen voor Nederlandse consumenten een zeer gewaardeerd mediaplatform. 

Best Presterende Mediakanalen Per Markt Groot

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK