Lessebo Paper wint aandeel in luxe verpakkingen

De Zweedse papierproducent Lessebo Paper zet zich in voor de ontwikkeling van milieuvriendelijk papier en karton van hoge kwaliteit voor de internationale markt. Met nieuwe lanceringen wint Lessebo Paper marktaandeel in het segment van de luxe verpakkingen.

Lessebo Texture Thumbnail

Het machinepark van Lessebo Paper draait op volle toeren en de fabriek wint aan kracht binnen het luxe verpakkingssegment.
“We zien dat de belangstelling voor ons papier is toegenomen, vooral voor toepassingen waarbij kwaliteit en milieuprestaties een prioriteit zijn”, verklaart Jens Olson, CEO van Lessebo Paper. Lessebo Paper lanceerde eerder dit jaar een nieuw concept, Lessebo Texture™, een unieke service waarbij de klant een oppervlaktepatroon kan kiezen dat in reliëf op het vel wordt aangebracht.

In november zet Lessebo Paper de volgende grote stap in de markt van luxe verpakkingen, met het ontwikkelen van een nieuw assortiment papier. Het nieuwe assortiment zal een composiet kleurenpalet bevatten; een kwaliteit die is ontwikkeld voor de toekomst van milieuvriendelijke luxe verpakkingstoepassingen.

Lessebo Paper

Lessebo Paper werd onlangs toegelaten als lid van het
Paper Profile. Als onderdeel van het lidmaatschap heeft het bedrijf milieuproductverklaringen gelanceerd voor al hun kwaliteiten.
“Deel uitmaken van het Paper Profile is voor ons bij Lessebo Paper een manier om onze betrokkenheid bij het verminderen van onze impact op het milieu te tonen”, stelt Olson. “We hebben al lang een sterke focus op het milieu, dat de afgelopen jaren in een stroomversnelling is geraakt, en we zijn nu een van de meest milieuvriendelijke papierfabrieken ter wereld. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet, vooral met onze nieuwe lancering op komst.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK