Duurzamere verpakkingen voor Bol.com verkooppartners

Verkooppartners van Bol.com kunnen vanaf 20 juli pallets met duurzamere verpakkingen inkopen, waarin zij hun bestellingen kunnen versturen.

Verzenden Via Bol

Verkooppartners maken nu vaak gebruik van hun eigen verpakkingen. Bol.com helpt de verkoop-partners bij het duurzamer maken van hun logistieke proces met verpakkingen die ook nog eens promotioneel van aard zijn met bedrukking van het
e-commerce platform. De verpakkingen zijn daarnaast stevig en makkelijk in gebruik door onder andere plakstrips, waardoor dit verkooppartners tijd bespaart.  

Sinds begin 2022 is de webwinkel klimaatneutraal volgens de Climate Neutral Certification-standaard. Samen met het internationale adviesbureau Climate Neutral Group, hebben ze de CO2-uitstoot van de bedrijfs-
processen – vanaf het moment dat artikelen in een fulfilment center binnenkomen tot de bezorging aan de voordeur van de klant, en alles daar tussenin – in kaart gebracht, en reductiedoelen opgesteld volgens de regels en richtlijnen van het Parijsakkoord. De uitstoot die overblijft, compenseert Bol.com. Voor de ongeveer 49.000 verkooppartners compenseren zij ook de operationele CO2-uitstoot.

Alle kartonnen dozen van Bol.com zelf zijn vanaf 2022 klimaatneutraal gecertificeerd via de Climate Neutral Standaard. Dit betekent dat de energie van productie door verpakkingsleverancier Janssen Packaging, de impact van materialen, zoals: karton, lijm en plastic, en de distributie, is meegenomen in de berekening.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK